Vonatlátó

Vidéken a gyerekek sajnos azzal szórakoznak, hogy átszaladgálnak az autók előtt

2018. október 12. - Vonatlátó

De ha baj történik, akkor az autós a hibás. Hogy is van ez?

Gondolom kedves olvasóim nagy része hallott a napokban történt encsi gázolásról. (Azok kedvéért, aki esetleg nem: egy vétlen sofőr elgázolt egy kisgyereket a településen, majd amikor megállt segítséget nyújtani, a gyerek családja és egyéb falubeliek nekiestek, a lincselési kísérletnek a rendőrök gyors kiérkezése szabott gátat. Pont.)

Pár nappal később egy véletlenszerű Pest megyei településen autóztunk át (Tura, tudjátok, ahol van az elhíresült kastélya is a közvilágítás hazai udvari szakbarbárjának), amikor egyszer csak egy 5-6 éves forma kisfiú pár másodperccel az előtt átszaladt az úton, hogy elhaladtunk mellette. Közben végig figyelt minket, végül is biztos tök jó játék a maga módján. Csak ha ezt hagyják a gyerekeiknek, akkor benne van a pakliban a vissza a startmezőre (egy határozott ütés a medencecsontba a lökhárítóval, már repül is szegény gyerek) és a börtön kártya is. Kinek mi jut, hiába nem érdemli meg egyik fél se.

Már korábban is prédikáltam arról, hogy meg kell tanítani a gyerekeket rendesen közlekedni, szintén személyes élményből kiindulva. Akkor ugyanis egy szintén 4-5 éves forma kislány száguldott bele a kerékpáromba, szintén kis biciklivel, egy épület takarásából. Vészfékeztem, csökkentve az ütközés erejét, de lehetetlen volt megállni. Szerencsére személyi sérülés nem történt - leszámítva az én két hétig 2 kilónál nehezebb cucc emelgetésére konstans fájdogáló vállamat - de akkor is biztos nekem estek volna, ha lesz valami baja a kiscsajnak. Nem is feltétlen rá haragszom, hanem a felelőtlen szüleire, akik le se szarják, merre teker éppen zéró odafigyeléssel.

Be is teszem róla a videót, az elején bónusznak ott van két egymást a buszmegállóban a főútra kilökdöső gyerek, az anyja mellett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vonatlato.blog.hu/api/trackback/id/tr314298445