Vonatlátó

Stehlen und stehlen lassen: lopni és lopni hagyni

2018. szeptember 25. - Vonatlátó

Az oktatást is beáldozták a korrupciónak.

Milliárdok mentek el a KRÉTÁRA, miközben a krétát valahol a tanárok veszik az iskolákban. Előbbi a Palkovics László üzlettársán - aki az egyetemek Neptun-programjával sem járt rosszul - keresztül megrendelt új E-napló rendszer, utóbbi csikorog olyan veszettül a táblán, ha hozzá nem értő kezekbe kerül. És ezt nem csak szó szerint kell érteni.

Magyarországon jó ideje olyanok hoznak oktatáspolitikai döntéseket, akik utoljára legfeljebb fiatalkorukban járhattak iskolában. A hozzá nem értő kezek erős szorítása vérezteti ki a pedagógusokat és diákokat, ők húzzák a vonalakat a krétával a táblára, aminek fülsiketítő csikorgása csakis a tanároknak, tanulóknak, szülőknek okoz szenvedést. Mert a nagy okosok bizonyára füldugót viselnek, más magyarázat nemigen lehet arra, hogy időről időre semmibe veszik a "köznevelésben" dolgozók és tengődők panaszait, segélykiáltásait.

4325 tanár hiányzik  a rendszerből. Ez tény. Lehet, hogy a lakosság kormánypropagandán felnövő felével el lehet hitetni az ellenkezőjét, de attól még a probléma ugyanúgy fennmarad. És a jelek arra utalnak, hogy súlyosbodni fog. Az egészségügy után ideje az oktatásügyben is kongatni a vészharangot, az idéntől kötelezővé tett Kréta-napló használatának lenyomása a tanárok és a diákok torkán ugyanis sokaknál kiverte (/kiveri, aki még meg se tudja nyitni) a biztosítékot.

Nem kérünk a kréta naplóból! (No kréta napló)

Ezzel a címmel indítottak kampányt az érintettek a legnagyobb közösségi oldalon. Mindenkit arra biztatnak, hogy az oldal kedvelésével jelezzék nemtetszésüket az új elektronikus naplóval szemben! Én is erre biztatlak titeket! Lássuk is, hogy miért!

1, Használata jelentősen megnehezíti a tanárok életét, mivel elképesztően lassú a rendszer, rengeteg felesleges adminisztrációval jár, konkrétan bolondot csinál a pedagógusokból.
2, Közel egy hónappal a tanév kezdése után sem működik (a diákok nem feltétlenül tudnak bejelentkezni), holott több milliárd forintba került, az iskolákban hiányzik a megfelelő infrastruktúra a rendszer használatához
3, Átláthatatlan, amatőr kivitelezésű, legalapvetőbb problémákat is nehezen tudja kezelni (pl. ha egy diák csak egy-két óráról hiányzik egy nap valamilyen verseny miatt)
4, Egy újabb központosító intézkedés, amit az érintettek megkérdezése nélkül hajtottak végre
5, A diákok felhasználó neve az oktatási azonosítójuk, jelszavuk pedig a születési dátumuk (igen, ez aztán adatvédelem a javából), tehát bárki könnyen belenézhet a jegyeikbe, ezért személyiségi jogokat sértő. Ezt ugyan át lehet írni, de ahhoz először be kéne tudni jelentkezni.

A panaszokat, megjegyzéseket, javaslatokat a Nem kérünk a Kréta naplóból - kibeszélő csoportban lehet leírni.

kreta-300x300_logo_atirt.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vonatlato.blog.hu/api/trackback/id/tr814261493